DEFINITIVE GUIDE YANGıN MERDIVENI KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Blog Article

Yangın asayiş hollerinin duvar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir semtıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılması gerekir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir aksatai gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden dışarıya muhik açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sevap bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın çabucak tasarrufı kolaylaştırır.

Dolgular ile kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde insan nüshası 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en ırak noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den az ise, yapı dışına bir numara çıkış yerinde akseptans edilir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin kenarı teselsül, yangın kapıları ekseriya özel kaplama ve kapı menteşeleri kabil öteki yangın saye özelliklerine sahiptir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara reva olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde dağıtmak evetğu midein, muhtemel olan en kesik sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini yağdırmak amacıyla önlem aldatmaınmaktadır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da hiç hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar veya benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Kattaki konutların her birinin içinden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması mukteza değildir.

Sahanlığın en azca vâsiliği ve uzunluğu, merdivenin genişliğinden azca olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Kuruluşda kâin insanların eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol altına kırmızıınmasında Yangın Kapısı önemli bir rol oynar.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya istikrar kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve alev geçişine direnebilecek yangın bapları kullanılır. Yangın kapılarının 4 kârlevi[bileğalışveriştir

Report this page